Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02366

Kedvezményezett neve: Mátra Gasztronómia Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Technológiai megújulás a Mátra Gasztronómia Kft.-nél

Támogatás összege: 23.500.000 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31

Projekt tartalmának bemutatása:

A koronavírus gazdasági hatásai a cég életében is érezhetővé váltak, így a Kft. technológiai beruházást indít el, amely nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé teszi.

A termelékenység növelése érdekében a projekt megvalósítása során új eszközök beszerzésére kerül sor, amely nemcsak az étterem színvonalát, hanem a konyha terhelhetőségét, a munkahelyek megtartását, valamint további növekedését is lehetővé teszi. A technológiai fejlesztés érdekében a projekt megvalósítása során új eszközök beszerzésére kerül sor. A kiválasztott konyhai gépek a konyhai technológia kiemelkedő darabjai. Beszerzésre kerülnek indukciós tűzhelyek, hűtőszekrények és egy nagy kapacitású mosogatógép. Az eszközök beszerzése a konyha és az étterem fejlesztéséhez járulnak hozzá, mely hatására a betérő vendégek kiváló minőségű kiszolgálást kapnak.

Az étterem energetikai hatékonyágának fejlesztése érdekében nyílászáró szerkezeteknek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje is megvalósul (ablak, ajtó, 94,01 nm). A nyílászárók Decco gyártmányú 70 mm vastag, 6 kamrás műanyag profilból készülnek, MACO gyártmányú vasalatokkal kerülnek beépítésre. Az üvegezés 4+16+4 mm vastagságú LOWE+ gázzal töltött. Színe, kétoldalt fóliázott arany tölgy. Szigetelés: A homlokzati meglévő burkolat valamint a tartószerkezet eltávolítása után, párazáró fólia réteg kerül felvitelre. A fólia elhelyezése után 5×15 cm méretű fenyő párnafák kerülnek 60 cm távolságra beépítésre. A párnafák közei Rockwool Multirock kőzetgyapot táblával lesz kitöltve, 15 cm vastagságban (227,2544 nm). A hőszigetelő táblák lezárása, páraáteresztő fóliával történik. A párnafákra, Hasslacher gyártmányú „A” osztályú faház burkoló elem lesz felhelyezve, szegezéssel. A burkolat felületkezelése, Sadolin Base HP alapozóval és két réteg Sadolin Extra Vastaglazúrral történik, Fenyő színben.

Világítási rendszer: A 317,85 nm alapterületen beltéri világítási rendszer korszerűsítése valósul meg. A meglévő fénycső armatúrák helyére, új energiatakarékos KANLUX gyártmányú, 600 mm x 600 mm és 1200 mm x 300 mm méretű Led panelek lesznek elhelyezve 40 W és 36 W teljesítménnyel.

A gépek hatékony működésének köszönhetően az önköltség is csökken, növekszik a termelés hozzáadott-értéke, tehát javítja a technikai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot, ezáltal a vállalkozás számára eredménynövekedést, új munkahelyek létrehozását és minél nagyobb arányú megtartását eredményez.