A SÍPÁLYA ZÁRVA!
 

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-02366

Kedvezményezett neve: Mátra Gasztronómia Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Technológiai megújulás a Mátra Gasztronómia Kft.-nél

Támogatás összege: 23.500.000 Ft

Támogatás mértéke: 70%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.12.31

Projekt tartalmának bemutatása:

A koronavírus gazdasági hatásai a cég életében is érezhetővé váltak, így a Kft. technológiai beruházást indít el, amely nemcsak a termelés, hanem a munkahelyek megtartását, további növekedését is lehetővé teszi.

A termelékenység növelése érdekében a projekt megvalósítása során új eszközök beszerzésére kerül sor, amely nemcsak az étterem színvonalát, hanem a konyha terhelhetőségét, a munkahelyek megtartását, valamint további növekedését is lehetővé teszi. A technológiai fejlesztés érdekében a projekt megvalósítása során új eszközök beszerzésére kerül sor. A kiválasztott konyhai gépek a konyhai technológia kiemelkedő darabjai. Beszerzésre kerülnek indukciós tűzhelyek, hűtőszekrények és egy nagy kapacitású mosogatógép. Az eszközök beszerzése a konyha és az étterem fejlesztéséhez járulnak hozzá, mely hatására a betérő vendégek kiváló minőségű kiszolgálást kapnak.

Az étterem energetikai hatékonyágának fejlesztése érdekében nyílászáró szerkezeteknek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje is megvalósul (ablak, ajtó, 94,01 nm). A nyílászárók Decco gyártmányú 70 mm vastag, 6 kamrás műanyag profilból készülnek, MACO gyártmányú vasalatokkal kerülnek beépítésre. Az üvegezés 4+16+4 mm vastagságú LOWE+ gázzal töltött. Színe, kétoldalt fóliázott arany tölgy. Szigetelés: A homlokzati meglévő burkolat valamint a tartószerkezet eltávolítása után, párazáró fólia réteg kerül felvitelre. A fólia elhelyezése után 5×15 cm méretű fenyő párnafák kerülnek 60 cm távolságra beépítésre. A párnafák közei Rockwool Multirock kőzetgyapot táblával lesz kitöltve, 15 cm vastagságban (227,2544 nm). A hőszigetelő táblák lezárása, páraáteresztő fóliával történik. A párnafákra, Hasslacher gyártmányú „A” osztályú faház burkoló elem lesz felhelyezve, szegezéssel. A burkolat felületkezelése, Sadolin Base HP alapozóval és két réteg Sadolin Extra Vastaglazúrral történik, Fenyő színben.

Világítási rendszer: A 317,85 nm alapterületen beltéri világítási rendszer korszerűsítése valósul meg. A meglévő fénycső armatúrák helyére, új energiatakarékos KANLUX gyártmányú, 600 mm x 600 mm és 1200 mm x 300 mm méretű Led panelek lesznek elhelyezve 40 W és 36 W teljesítménnyel.

A gépek hatékony működésének köszönhetően az önköltség is csökken, növekszik a termelés hozzáadott-értéke, tehát javítja a technikai felkészültséget, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságot, ezáltal a vállalkozás számára eredménynövekedést, új munkahelyek létrehozását és minél nagyobb arányú megtartását eredményez.


Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00104

Kedvezményezett neve: Kékestető Nonprofit Kft

Projekt címe: Kékestető, gasztrokultúra a csúcson

Támogatás összege: 20.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása:

Kékestető Magyarország legmagasabb, egyedi adottságokkal rendelkező pontja, klimatikus gyógyhely, népszerű kirándulóhelye.

A dinamikusan bővülő látogatottság ellenére Kékestető ’félórás’ kiránduló helyszín, ahol a programkínálat fejlesztésre szorul.

Hagyományteremtő jelleggel néhány rendezvény is elindult (pl. advent, borpiknik) és 2018-tól garantált programokat is bevezettünk (Első lépés a természetbe vezetett túrák Kékestetőn környékén). A projektgazda Kékestetőt bemutató honlapot üzemeltet és a közösségi médiában is jelen van.

A projekt keretében gasztro faházak (2 db) kerülnek beszerzésre a rendezvények színvonalas lebonyolítása érdekében.

Gasztrokulturális rendezvények

A projekt keretében négy évszakon át kínálunk gasztrokulturális programokat Kékestetőn, az alábbiak szerint. A programokat a gasztronómia mellett egyéb kulturális programok is kiegészítik a Borpiknik, a gyereknap, a 1014 Kékestető Napja és az Advent Kékesen alkalmával. Az Első lépés a természetben programok esetében gyalogtúrára kerül sor.

Tavasz

  • Borpiknik május, a projekt keretében a kínált borok mellé helyi termékekből kóstolócsomagok kerülnek összeállításra
  • Gyereknap, térségbeli élelmiszerekkel, gyümölcsökkel, gyümölcslevekkel stb.
  • ’Első lépés a természetben’ garantált programhoz helyi termék kóstolók

Nyár

  • Borpiknik július, a projekt keretében a kínált borok mellé helyi termékekből kóstolócsomagok kerülnek összeállításra
  • Borpiknik augusztus, a projekt keretében a kínált borok mellé helyi termékekből kóstolócsomagok kerülnek összeállításra

Ősz

  • Borpiknik szeptember, a projekt keretében a kínált borok mellé helyi termékekből kóstolócsomagok kerülnek összeállításra
  • 1014 – 10.14 Kékestető Napja: az új programkezdeményezés keretében mátrai helyi termékek megjelenítése az eseményen
  • ’Első lépés a természetben’ garantált programhoz helyi termék kóstolók

Tél

  • Advent Kékesen, az adventi időszakot megnyitó nagyrendezvényen elsősorban meleg italok és téli helyi termékek kerülnek bemutatásra, kóstoltatásra

A rendezvények esetében a rendezvényszervező biztosítja a helyi termékeket és a kulturális programot is.


Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00063

Kedvezményezett neve: Kékestető Nonprofit Kft

Projekt címe: Kékestető, egészségfejlesztés a csúcson

Támogatás összege: 25.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt tartalmának bemutatása:

Kékestető Magyarország legmagasabb, egyedi adottságokkal rendelkező pontja, klimatikus gyógyhely, népszerű kirándulóhelye. A dinamikusan bővülő látogatottság ellenére Kékestető ’félórás’ kiránduló helyszín, ahol a programkínálat fejlesztésre szorul.

Kékestető – hegyi játszótér fejlesztése

Kékestető meghatározó célcsoportja a kiránduló kisgyermekes családok, így a jelenlegi játszótér elavult játékainak cseréjére kerül sor, ami által a biztonsági követelményeknek is jobban meg fog felelni.

Kékestető – kardio tanösvény fejlesztése

Klimatikus gyógyhelyként az egészségfejlesztést szolgálja az a mintegy 2-5 kilométeres kardio ösvény, ami Kékestető környezetében kerül kialakításra különböző nehézségi fokozatokkal és szolgáltatásai révén (pl. pulzusmérés) közvetlen orvosi diagnosztikát is lehetővé tesz.

Kékestetői sípálya szolgáltatási színvonalának fejlesztése

A projektgazda a sípálya üzemeltetőjeként kiemelten fontosnak tartja a téli szabadidős tevékenységek fejlesztését, így a saját felszereléssel nem rendelkező látogatók részére kerül beszerzésre kölcsönözhető sífelszerelés. Ezzel szélesebb rétegek, ezen belül kisgyerekek számára is biztosítható a síoktatás és amatőr síelés lehetőségét, amihez beszerzésre kerülnek síovi eszközök, stanglik, hálók, szőnyegek stb).

Marketingtevékenység

A projekt marketingtevékenységével elsősorban a Kékestetőn megjelenő új vagy megújult szabadidős, egészségfejlesztési lehetőségekre kívánjuk felhívni a figyelmet, így a kardio ösvényre, a hegyi játszótérre, a síoktatás lehetőségére. Marketingtevékenységünk keretében részben a helyi, térségi médiát használjuk, így a helyi rádiót, TV-t, újságokat, illetve jelentős szerepet szánunk a fejlesztés online felületeken való megjelenítésének. A fejlesztésekről partnereinket DM megkeresés keretében is tájékoztatjuk.