Séta, futás, túra, kihívás, kaland, sikerélmény, önállóság az erdőben, mindez biztonságos körülmények között? Igen, lehetséges!

A MapRun alkalmazást használva immár Kékestetőn sem tévedhetünk el. Felhasználói felülete a teljesen kezdők számára is kiváló lehetőséget nyújt a tájékozódási ismeretek megszerzésében.

Kékestetőn négy, különböző nehézségű MapRun pálya érhető el. A kivitelezésnél egyik fő szempont volt, hogy olyan nyomvonalakat alakítsunk ki, amit kényelmes túratempóban közlekedő kirándulók is tudnak teljesíteni, ugyanakkor a nagyobb kihívást kedvelők is megtalálják a számukra megfelelő pályát.

A legkönnyebb, 3 km hosszú pályánk a Mókus nevet kapta. Kékestetőn nagy kultusza van a kézből etethető kis állatoknak. A pálya nyomvonala határos azzal a rezervátummal, ahol a mókusok etetése megengedett. Az érintendő pontok útvonala látványos bükkerdőn és két friss vizű forrás mellett halad. Ezt az útvonalat ajánljuk az idősebb korosztálynak és mindazoknak, akik sikeres élményeket szeretnének elérni az okostelefonnal összekötött tájékozódásban.

A következő, 7 km-es, nehezebb pályát első körben a terepfutóknak ajánljuk. Ez az útvonal a Farkas nevet kapta, ugyanis Kékestetőn éves szinten terepfutó bajnokokat avatunk, ahol a farkasok kitartásával és ügyességével kell leküzdeni a távolság mellett a szintemelkedést. A nyomvonal érinti a futópályát, továbbá a Mátra egyik legszebb – és talán legősibb – útvonalán halad keresztül. Ezen a területen nagyon izgalmas megkeresni a MapRun pálya pontjait.

A 8 km hosszú útvonalunk látványos és kalandos élményeket biztosít mind a futók, mind a túrázók számára. A pálya a Sas nevet kapta, ugyanis érinti a Mátra második legmagasabb kilátópontját, a Sas-kő emlékművet. Az elénk tárulkozó látvány erről pontról olyan, mintha egy sasmadár hátán ülnénk.

A leghosszabb útvonalunk 12km-es és a Vaddisznó nevet viseli. A pálya a Disznó-kő érintésével érkezik vissza Kékestetőre. Vigyázva kell közlekednünk, ugyanis a Mátra fő gerincét is érintjük, míg déli irányban lankás lejtők és tölgyfák határait láthatjuk, úgy északi irányban egy igazi vad, szakadékos, sziklás környezetben, óriási bükkfák között haladhatunk.  

Fontos, hogy a tudásunkhoz és fizikai szintünkhöz megfelelő pályát válasszunk!  A MapRun alkalmazás letölthető:

Android rendszerre a Google Play áruházból, illetve Apple rendszerre az App Store oldalról.

Jó kalandozást, pontvadászatot és rengeteg élményt kíván az ország csúcsán a Kékesi Sportegyesület!