Az éttermek elérhetősége:
06 37 567 007
info@matragasztronomia.hu
Mátra Gasztronómia Kft.

Kékesi - Vendégház

Kékestető az ország legmagasabb pontja, mint turisztikai látványosság egyedülálló lehetőség, hogy az egyéni vagy szervezett formában érkező vendégek megcsodálhassák a Mátra panorámáját élvezzék a magaslati gyógyhely különleges klímáját és főként ködös, szmogos időben  a különleges napsütést.

Annak érdekében, hogy az itt-tartózkodás kellemes és gasztronómiailag is különleges legyen az ország legmagasabb pontjától pár méterre, közvetlenül a Déli-sípálya mellett épült meg a Kékesi Vendégház, amely mind külső megjelenésével, mind belső atmoszférájával különleges élményt nyújt .Az egyedileg kialakított épületben található 7 szoba, 2 nappali (tárgyaló) és a speciális fényekkel “felöltöztetett” 50 férőhelyes hangulatos étterem. A Kékesi Vendégházat azoknak ajánljuk, akik igénylik az aktív pihenést, élvezik a természet közelségét, akiknek fontos az egészségmegőrzés, valamint szeretnének nyugodt, kényelmes körülmények között pihenni és mindezek mellett kellemes mátrai ételekkel, különleges italokkal kényeztetni magukat.

Az I. kategóriás Kékesi – Vendégház és a hozzá kapcsolható téli-nyári attrakciók (síelés, mountainbike, hegymászás, Torony Kilátó stb.) kiválóan alkalmasak a családi szórakozás mellett vállalati rendezvények, csapatépítő programok, konferenciák, megbeszélések lebonyolítására is.

Tető Étterem

Fantasztikus mátrai ízek mellé, fantasztikus panoráma jár. Az északi pálya közvetlen szomszédságában található önkiszolgáló éttermünk, ahol mindenki kedvére válogathat a házias kínálatunkból. Az év bármely szakában jár éttermünkben, mindig felejthetetlen élményekkel gazdagodik. Sztrapacskától a szezonális aktualitásokon túl a téli időszakban forró csokival és forralt borral várunk mindenkit.

TV Torony Kilátó

Kékestetőn már 1958-ban épült egy torony, az azonban már kevésnek bizonyult, elavulttá vált. Tőszomszédságában 1981-re megépült az utóda, és hozzá a kiszolgáló épület. A tengerszint felett 1200 méteres magasságig nyúlik a karcsú antennatorony, amelyet a Uvaterv szolgálati találmánya alapján a Postaber, a Heves megyei Állami Építőipari Vállalat és a Közgép szakemberei építettek. Helyet kaptak benne az adótermek, a mérőhelyiségek, a laboratóriumok, a raktárak. A 180 méter magas toronynak csak az alsó 80 méteres részét készítették vasbetonból, a következő 80 méter viszont acélszerkezetű, míg a felső 20 méter üvegszövettel merevített műanyag henger. Az építéshez 1300 köbméter vasbetont és félezer tonna acélszerkezetet használtak fel. Egész évben várjuk a megújult TV-Torony Kilátóban!

Belépő árak: Felnőtt jegy 1200 Ft/fő – 14 év alatti gyermek jegy 1000 Ft/fő

Csoportos kedvezményekért érdeklődjön munkatársunknál.

Érdeklődni a nyitvatartási időben lehet a 37/567-007-es telefonszámon.

Időjárástól függően a nyitva tartás változhat!

HE-DO Bár

A pálya mellett található körbár különleges atmoszférájával a szezon egésze alatt izgalmas kikapcsolódást nyújt a téli sportokban megfáradt vendégeinknek. A léceink letámasztását követően a bárban kínált forralt bor és puncs teszi felejthetetlenné a napunkat. A megfáradt síelők a teraszról gyönyörködhetnek a lemenő nap sugaraiban. A HE-DO Bár támogatója és üzemeltetője a HE-DO Kft.

Dokumentumok