A SÍPÁLYA ZÁRVA!
 

kékestető terepfutó verseny 2020

Eredmények és képek hamarosan!

Tervezett időpont 2020 augusztus 15. szombat.

Kékestető az országunk csúcsa és egyben egyik apró klimatikus gyöngyszeme, ahol a kristálytiszta levegő alapjaira helyezett testmozgással egybekötött egészségmegőrzés széles kínálatát lehet kivitelezni. A természetben abszolválható sportok színes palettája miatt sokan érkeznek ide túracipőben, futócipőben, két keréken, aszfalton és terepen, síléccel, szánkóval. Mindezt hobbiból és elszántságból, vagy akár egy versenyen való részvétel miatt.

Az előző lehetőségekből kiindulva immár másodszor is versenyre hívunk ki titeket, amelyben ismételten keressük Kékestető 2020 terepfutó bajnokát.

A családias kis versenyen több távon lehet bizonyítani magunknak a rátermettségünket, a kitartásunkat egy kalandos erdei futással ötvözve. Mindez mellett Kékestető bajnoki címét is el lehet hozni az ország csúcsáról. A futó útvonal egy mesés igazi montán bükkös őserdőn is áthalad ez maga a csend birodalma, csupán a futócipőd halk surranását fogod hallani. Ez a terület fokozottan természetvédelem alatt áll, ezért nagyon fontos, hogy ne hagyd el, és ne dobd el a nem ide való tárgyaid. 

A versenyre legfeljebb 100 versenyző nevezését tudjuk elfogadni.

Most pedig lássuk az egyes távokat!

Ravasz róka táv – 3,6 kilométer

A 2019-es Kékestető Terepfutó verseny "Ravasz róka" távjának nyomvonala.

A 2019-es Kékestető Terepfutó Verseny "Ravasz róka" távjának szintkülönbségei.

A terepfutás szépségeivel és szabályaival ismerkedőknek ajánljuk a rövid „Ravasz róka” távot. A 3,6 km hosszú útvonal 230 méter szintet lefelé, és ugyanennyi szintemelkedést jelent fölfelé. Az útvonal a déli sípályán halad lefelé egészen a Veronika rétig, ahol egy fordító megkerülésével vissza kell futni Kékestetőre a célba. Bár könnyűnek és rövidnek tűnik a táv, de kellő ravaszság kell ahhoz, hogy jól osszuk be erőnket erre a rövidnek látszódó distanciához. Ezen a távon családi versenyt is hirdetünk, ahol minimum 2 fővel lehet nevezni.

A „Ravasz róka” táv nyomvonala és szintje itt érhető el.

Harapós farkas táv – 7 kilométer

A Kékestető Terepfutó Verseny "Magányos farkas" távjának nyomvonala.

A Kékestető Terepfutó Verseny "Harapós farkas" távjának szintkülönbségei.

Akik már gyakorlottabb versenyzőknek érzik magukat, azoknak ajánljuk a „Harapós farkas” távot, ahol bizony már izomrostokban tejsavat ébresztő, harapós emelkedők nehezítik azt a 7 km hosszú és több mint 320 méter szintemelkedést tartalmazó útvonalat, amivel akár a Kékestető bajnoki címét el lehet nyerni. Az útvonalat jól látható szalaggal fogjuk jelölni.

A „Harapós farkas” táv nyomvonala és szintje ide kattintva látható.

Magányos farkas táv – 14 kilométer

A magányos farkasnak igen nehéz az élete, sok kitartás, türelem, és erőbeosztás kell a sikerének az eléréséhez. Ezért a leghosszabb és legnehezebb táv neve a „Magányos farkas” itt a 14 kilométert kell teljesíteni úgy, hogy 2x kell teljesíteni az előzőekben ismertetett 7 kilométeres hosszúságú futóútvonalat, ami ebben az esetben már 644 méter szintemelkedést tartalmaz. Az útvonal jól látható szalaggal lesz jelölve.

A feladat nem könnyű, de az erdő zöld energia harmóniáját magunkba adoptálva és az akaratunkkal ötvözve, rengeteg erővel ruházhat fel minket, amivel az emelkedők vaskos gátjait leküzdhetjük.

Tedd próbára magad valamelyik távon, veszíteni nem fogsz, nyerni viszont annál többet!

Tudnivalók a versenyről és a nevezésről

Versenyközpont

Kékestető 7314 HRSZ HE-DO bár alatti terasz.

Információ és telefonszám: +36 30 161 5133, Banka Zsolt

A verseny ideje és helyszínei

2020.08.15 Kékestető, Angyalok tisztása, déli sípálya, Kékestetőt körülölelő turistaútvonalak részei, régi sífutó pálya (felső pinceút).

A verseny célja

A terepfutás népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos családias kikapcsolódás garantált elektroszmog mentes területen.

A verseny rendezője

Kékesi Sportegyesület

Nevezési díj

Előnevezés: 3000 Ft

Helyszíni nevezés 3500 Ft

Nevezési díj befizetése

Figyelem!

A pillanatnyilag kialakult virológiai helyzet miatt, bízunk benne, hogy meg tudjuk rendezni családias versenyünket. Remélhetőleg a nyári időszakra stabilizálódik a helyzet, és megfelelően immunisak leszünk az új COVID19 törzsre.

Azért, hogy a kellemetlenségeket elkerüljük, az előnevezéshez szükséges bankszámlaszámot június hónapban fogjuk közzé tenni. Megértéseteket köszönjük.   

Számlatulajdonos: Kékesi Sportegyesület

Banki átutalással az 10103551-40271900-01005007 (Budapest Bank) bankszámlaszámra.

Átutalás esetén a közlemény rovatban a NÉV mellett kérjük feltüntetni a VERSENY NEVÉT, KOROSZTÁLYÁT és a VÁLASZTOTT TÁVOT és e-mail címet is. Pl.: Valaki Lajos, Ravasz róka, U17 futás, valaki@valaki.com

Nevezés

A terepfutó versenyre 2020. augusztus 10-éig várjuk az előnevezéseket. A jelentkezés az átutalással válik érvényessé, melyet a közleménymezőben megadott e-mail címre igazolunk vissza. Helyszíni nevezésre továbbra is lesz lehetőség a 100 fős létszámlimit eléréséig. A nevezés tartalmazza a befutó érmet, rajtszámot, frissítőt, hosszútávosoknál időmérést, csomagmegőrzést, ebédet, öltözőt, igény esetén tusolási lehetőséget.

Helyszíni nevezés

Díja: 3500 Ft

Csak a létszámlimit eléréséig van rá lehetőség. A versenyen maximum 100 fő indulhat, érdemes a létszámadatokról a lentebb található telefonszámon informálódni. Helyszínen nevezni 8:30-10:00-ig lehet. További információ kérhető a banka.zsolt@kekesteto.hu email címen illetve a +36 30161 51 33-as telefonszámon.

Korcsoportok

Születési évszámnak megfelelően a következő korcsoportokba lehet nevezni:

  • U17 gyermek, fiú, lány kategória 2002<
  • Ifjúsági fiú, lány korcsoport 2001-1990
  • Felnőtt 1989-1979 férfi, női korcsoport
  • Senior 1978> férfi, női korcsoport

Családi nevezés: minimum két fő, ahol az egyik versenyzőnek a szülőnek kell lennie. Családi versenyre nevezni csak a rövidtávon van lehetőség. Ezt kérjük előre jelezni a megjegyzés rovatban a nevezési lapon. Családi versenyben nincs korcsoport. Több mint két fős családi nevezés esetében a család első két befutóját vesszük alapul az eredményeknél. 

Az U17 korcsoportban csak a rövid (Ravasz róka) távon lehet nevezni. Igazolt sportegyesületi versenyzők esetében a többi távra is.

Rajt/Cél

Kékestető, déli sípálya a körbár előtt. Tömegrajt 10:30 perckor. A rajt után egy hálókkal korlátozott rövid labirint útvonalat kell teljesíteni a balesetek megelőzése érdekében. Ez csak a rajtnál lesz.

Parkolás

Kékestetőn két parkolóba lehet elhelyezni a járműveket. A parkolóból már jól látható lesz a HE-DO körbár, aminek a teraszán a kialakított versenyközpontban át lehet venni a rajtszámokat.

Rajtszám és chip átvétel

A déli sípálya mellett található HE-DO körbár alatti teraszon lehet átvenni a rajtszámokat. Rajtszám átvétel 8:30-10:00-ig. A hosszútávon indulóknak chipes időmérés lesz, az időmérő chipet a rajtszám átvételnél, felelősség vállalási nyilatkozat ellenében lehet átvenni. Az időmérést a Szolnoki Gördögök SE biztosítja.

Öltöző és csomagmegőrző

Öltözési lehetőségre a régi Dózsa síház fog rendelkezésre állni, ugyancsak itt el lehet helyezni a csomagokat. Korlátozott lehetőségben tusolási lehetőséget is tud biztosítani. A síház közvetlen a csúcskő közelében van, egy hosszú, sárga színű épület.

Frissítőpont

A verseny nyomvonalán 2 helyen, a Veronika rétnél és a rajt/cél állomáson lesz frissítőállomás.

Díjazás

Díjazás a HE-DO körbár teraszán lesz. Kategóriánkként az első három versenyző érmes díjazásban részesül.

Tervezett eredményhirdetések:

  • Ravasz róka táv: 12:15 óra
  • Harapós farkas táv: 12:25
  • Magányos farkas táv: 12:35 óra
  • Családi: 12:45

Mobiltelefon

A versenyen a versenyzőknek kötelező felszerelés nincs, de mindenkinek javasoljuk megfelelő tokban feltöltött mobiltelefont vigyenek magukkal. Volt már rá példa, hogy a kiszalagozás ellenére versenyzők tévedtek el. Ha ilyen eset előfordulna, akkor a következő telefonszámot kell hívni: +36 30 161 5133

Rendezői közlemény

A versenyútvonal egy része fokozottan védett természetvédelmi területen halad keresztül, ezért a versenyzőknek tisztelniük kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését.

Minden versenyző felelősséget vállal érte, hogy egészségi állapota lehetővé teszi a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget!

Kizárásra kerül az a versenyző, a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem megfelelően, nem láthatóan viseli a verseny ideje alatt. Ugyancsak kizárásra kerül, aki nem teljesíti a versenyt, nem a kijelölt útvonalon versenyez, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal tölti ki.

A versenyt önként feladó vagy a versenyből kiállított versenyzőnek azonnal értesítenie kell a legközelebbi rendezőt. Vagy hívni a +36 30 161 5133 telefonszámot.

A verseny során fülhallgató használata saját felelősségre megengedett, de nem veszélyeztetheti a versenyző vagy más testi épségét, nem akadályozhatja társait a verseny közben. A rendező azonnal kizárhatja a versenyzőt, ha fülhallgató használata miatt nem hallja a rendező instrukcióját.

A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplő személyek ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, illetve COVID19 kormányhatóság által kiadott korlátozó rendelet esetében, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.

Adatkezelési tájékoztató a Kékestető Bajnoka terepfutóverseny résztvevői adatainak kezeléséről itt érhető el.

Médiapartnerünk:

http://futonaptar.hu

Támogatóink:

Egererdő - Kékestető terepfutóverseny
http://egererdo.hu
Bükki Nemzeti Park
Kékesi Sportegyesület

Üdvözlettel:

Kékesi Sportegyesület