Futóverseny eredmények listája:

Futóversenyről készült fényképek és TV felvétel:

Kékestető az országunk csúcsa és egyben egyik apró gyöngyszeme, ahol a kristálytiszta levegő alapjaira helyezett testmozgással egybekötött egészségmegőrzés széles kínálatát találhatjuk. A természetben kivitelezhető sportok színes palettája miatt sokan érkeznek ide túracipőben, futócipőben, két keréken aszfalton és terepen, síléccel és szánkóval. Mindezt hobbiból és elszántságból, vagy akár egy versenyen való részvétel miatt.

Mi most egy versenyre hívunk ki titeket, amelyben keressük Kékestető terepfutó bajnokát.

A családias kis versenyen több távon lehet bizonyítani magunknak a rátermettségünket, a kitartásunkat egy kalandos erdei futással ötvözve. Emellett Kékestető bajnoki címét is el lehet nyerni.

A versenyre legfeljebb 100 versenyző nevezését tudjuk elfogadni.

Az online nevezés lezárult. Helyszíni nevezésre továbbra is van lehetőség a 100 fős létszámlimit eléréséig. További információ a Nevezés pontban olvasható az oldalon lejjebb görgetve.

Most pedig lássuk az egyes távokat!

Ravasz róka táv – 3,6 kilométer

A 2019-es Kékestető Terepfutó verseny "Ravasz róka" távjának nyomvonala.

A 2019-es Kékestető Terepfutó Verseny "Ravasz róka" távjának szintkülönbségei.

A terepfutás szépségeivel és szabályaival ismerkedőknek ajánljuk a rövid „Ravasz róka” távot. A 3,6 km hosszú útvonal 230 méter szintet lefelé, és ugyanennyi szintemelkedést jelent fölfelé. Az útvonal a déli sípályán halad lefelé egészen a Veronika rétig, ahol egy fordítóval vissza kell futni Kékestetőre a célba. Bár könnyűnek és rövidnek tűnik a táv, de kellő ravaszság kell ahhoz, hogy jól osszuk be erőnket erre a rövidnek látszódó distanciához. Ezen a távon családi versenyt is hirdetünk, ahol minimum 2 fővel lehet nevezni.

A „Ravasz róka” táv nyomvonala és szintje itt érhető el.

Harapós farkas táv – 7 kilométer

A Kékestető Terepfutó Verseny "Magányos farkas" távjának nyomvonala.

A Kékestető Terepfutó Verseny "Harapós farkas" távjának szintkülönbségei.

Akik már gyakorlottabb versenyzőknek érzik magukat, azoknak ajánljuk a „Harapós farkas” távot, ahol bizony már izomrostokat próbáló harapós emelkedők nehezítik azt a 7 km hosszú és több mint 320 méter szintemelkedést tartalmazó útvonalat, amivel akár a Kékestető bajnoki címét el lehet nyerni. Az útvonal jól látható szalaggal lesz jelölve.

A „Harapós farkas” táv nyomvonala és szintje ide kattintva látható.

Magányos farkas táv – 14 kilométer

A magányos farkasnak igen nehéz az élete, sok kitartás, türelem, és erőbeosztás kell a sikerének az eléréséhez. Ezért a leghosszabb és legnehezebb táv neve a „Magányos farkas” itt a 14 kilométert kell teljesíteni úgy, hogy 2x kell teljesíteni az előzőekben ismertetett 7 kilométeres hosszúságú futóútvonalat, ami ebben az esetben már 644 méter szintemelkedést tartalmaz. Az útvonal jól látható szalaggal lesz jelölve.

A feladat nem könnyű, de az erdő zöld energia harmóniáját az akaratunkkal ötvözve, rengeteg erővel ruházhat fel minket, amivel az emelkedők vaskos gátjait leküzdhetjük.

Tedd próbára magad valamelyik távon, veszíteni nem fogsz, nyerni viszont annál többet!

Tudnivalók a versenyről és a nevezésről

Versenyközpont

Kékestető 7314 HRSZ HE-DO bár alatti terasz. Információ és telefonszám: +36 30 161 5133, Banka Zsolt

A verseny helye és ideje

2019.08.24 Kékestető, Angyalok tisztása, déli sípálya, Kékestetőt körülölelő turistaútvonalak részei, régi sífutó pálya (felső pinceút).

A verseny célja

A terepfutás népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Sportos családias kikapcsolódás.

A verseny rendezője

Kékestető Nonprofit Kft.

Nevezési díj

Díja: 3000 Ft

Nevezési díj befizetése

Számlatulajdonos: Kékestető Nonprofit Kft.

Banki átutalással az 10103551-72432000-01004007 bankszámlaszámra.

(IBAN: HU22-10103551-72432000-01004007)

Átutalás esetén a közlemény rovatban a NÉV mellett kérjük feltüntetni a VERSENY NEVÉT, KOROSZTÁLYÁT és a VÁLASZTOTT TÁVOT is. Pl.: Valaki Lajos, Ravasz róka, U17 futás.

Nevezés

Előnevezni a versenyre 2019.08.10-ig lehetett. Helyszíni nevezésre továbbra is van lehetőség a 100 fős létszámlimit eléréséig. A nevezés tartalmazza a befutó érmet, rajtszámot, frissítőt, hosszútávosoknál dugókás időmérést, csomagmegőrzést, öltözőt igény esetén tusolási lehetőséget.

Helyszíni nevezés

Díja: 3500 Ft

Csak a létszámlimit eléréséig van rá lehetőség. A versenyen maximum 100 fő indulhat, érdemes a létszámlimit állásáról ezen az oldalon (a tetején, az első bekezdésben közöljük az aktuális adatot) informálódni. Helyszínen nevezni 8:30-10:00-ig lehet. További információ kérhető a banka.zsolt@kekesteto.hu email címen illetve a +36 30161 51 33-as telefonszámon.

Korcsoportok

Születési évszámnak megfelelően a következő korcsoportokba lehet nevezni:

  • U17 gyermek, fiú, lány kategória 2002<
  • Ifjúsági fiú, lány korcsoport 2001-1990
  • Felnőtt 1989-1979 férfi, női korcsoport
  • Senior 1978> férfi, női korcsoport

Családi nevezés: minimum két fő, ahol az egyik versenyzőnek a szülőnek kell lennie. Családi versenyre nevezni csak a rövidtávon van lehetőség. Ezt kérjük előre jelezni a megjegyzés rovatban a nevezési lapon. Családi versenyben nincs korcsoport.

Az U17 korcsoportban csak a rövid (Ravasz róka) távon lehet nevezni.

Rajt/Cél

Kékestető, Angyalok tisztása. Tömegrajt 10:30 perckor.

Parkolás

Kékestetőn két parkolóba lehet elhelyezni a járműveket. A parkolóból már jól látható lesz a HE-DO körbár, aminek a teraszán a kialakított versenyközpontban át lehet venni a rajtszámokat.

Rajtszám és chip átvétel

A déli sípálya mellett található HE-DO körbár alatti teraszon lehet átvenni a rajtszámokat. Rajtszám átvétel 8:30-10:00-ig. A hosszútávon indulóknak chipes időmérés lesz, az időmérő chipet a rajtszám átvételnél, felelősség vállalási nyilatkozat ellenében lehet átvenni. Az időmérést a Szolnoki Gördögök SE biztosítja.

Öltöző és csomagmegőrző

Öltözési lehetőségre a régi Dózsa síház fog rendelkezésre állni, ugyancsak itt el lehet helyezni a csomagokat. Korlátozott lehetőségben tusolási lehetőséget is tud biztosítani. A síház közvetlen a csúcskő közelében van, egy hosszú, sárga színű épület.

Frissítőpont

A verseny nyomvonalán 1 helyen, a Veronika rétnél lesz frissítőállomás.

Díjazás

Díjazás az Angyalok tisztásán, a rajt és cél kapu közelében lesz. Kategóriánkként az első három versenyző érmes díjazásban részesül.

Tervezett eredményhirdetések:

  • Ravasz róka táv: 12:00 óra
  • Harapós farkas táv: 12:30
  • Magányos farkas táv: 13:00 óra
Mobiltelefon

A versenyen a versenyzőknek kötelező felszerelés nincs, de mindenkinek javasoljuk megfelelő tokban feltöltött mobiltelefont vigyenek magukkal. Volt már rá példa, hogy a kiszalagozás ellenére versenyzők tévedtek el. Ha ilyen eset előfordulna, akkor a következő telefonszámot kell hívni: +36 30 161 5133

Rendezői közlemény

A versenyútvonal egy része fokozottan védett természetvédelmi területen halad keresztül, ezért a versenyzőknek tisztelniük kell a környezetet és kerülniük kell annak szennyezését.

Minden versenyző felelősséget vállal érte, hogy egészségi állapota lehetővé teszi a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget!

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem megfelelően, nem láthatóan viseli a verseny ideje alatt. Ugyancsak kizárásra kerül, aki nem teljesíti a versenyt, nem a kijelölt útvonalon versenyez, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal tölti ki.

A versenyt önként feladó vagy a versenyből kiállított versenyzőnek azonnal értesítenie kell a legközelebbi rendezőt. Vagy hívni a +36 30 161 5133 telefonszámot.

A verseny során fülhallgató használata saját felelősségre megengedett, de nem veszélyeztetheti a versenyző vagy más testi épségét, nem akadályozhatja társait a verseny közben. A rendező azonnal kizárhatja a versenyzőt, ha fülhallgató használata miatt nem hallja a rendező instrukcióját.

A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplő személyek ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit.

A verseny megrendezése szempontjából kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, figyelembe véve a környezeti szempontokat, a rendezők fenntartják a verseny elhalasztásának jogát.

Adatkezelési tájékoztató a Kékestető Bajnoka terepfutóverseny résztvevői adatainak kezeléséről itt érhető el.

 

Médiapartnerünk:

 

Támogatónk:

 

Egererdő - Kékestető terepfutóverseny

 

Üdvözlettel:

Kékestető Nonprofit Kft.