Sí és snowboard oktatás

Kinőttél már a gyermekkorból, de még nem tanultál meg síelni? Élveznéd a siklást a hófedte csúcsokon, de nem volt még a lábadon síléc? Meg szeretnéd ismerni ezt a sokak által kedvelt, nagyszerű sportot? Vagy egyszerűen csak felfrissítenéd sí tudásodat?

A Kékestetői síiskola a számodra választott tudásszintű csoportban kiváló szakmai oktatást tud nyújtani. Mindezt a kornak megfelelő módszerekkel, és eszközökkel. Az oktatásban nagy hangsúlyt fektetünk a sí kultúra terjesztésére, a sportos egészséges életmódra és a környezetvédelemre nevelésre. Megtanítjuk a nagyon fontos FIS 10 pontból álló sí KRESZ szabályait, és mindazokat a viselkedési normákat, amelyek betartása elengedhetetlen a biztonságos sportolás érdekében Magyarországon, és a határainkon túl található sí régiókban is.

Soha sem késő! Az síoktató tematikánk a gyerekek mellett olyan felnőtt személyeknek is ajánlott, akik biztonságos körülmények között szeretnék megtanulni a síelés alapjait. Ebben szakképzett síoktatók segítségére számíthatsz Kékestetőn. A felnőttek mellett a síelés kiválóan fejleszti a gyermekek koordinációs-, kondicionális- és kognitív képességeit. A gyermekek sokkal érzékenyebbek a mozgástanulásra, így könnyedén és hamar elsajátíthatják ezt a sportágat. Ez a tudás egy egész életen át megmarad.

Programunk résztvevőinek lehetősége van csoportos tanfolyamon, vagy magán órákon részt venni. Akár egyedül, akár barátokkal, akár családdal, bármelyiket is választják, a jó hangulatú órák garantáltak.

Az ország legmagasabb pontján működő síiskolánk elkötelezettsége és tettrekészsége a sí- és snowboardoktatást tekintve határtalan. Szívügyünk, hogy a hozzánk fordulók a képzést követően biztonságosan, a lehető legnagyobb tudással a birtokukban űzhessék az általuk választott téli sportot. Ezért többszörösen képzett, jól felkészült oktatóink felelnek, akik szezonról szezonra örömmel állnak rendelkezéseitekre.

Büszkén jelenthetjük ki, hogy az utóbbi idényben több új, kihívást jelentő feladatot oldottak meg Kékestető síspecialistái.

Mint tudjuk, az oktatás nem mindig ugyanarra a tematikára épül, ugyanis a környezeti és emberi változók figyelembe vételével lehet egy olyan oktatási programot prezentálni, ahol fő szempont, hogy a tanuló boldogan és stabil sítudással a háta mögött térjen haza, hogy később azt egy másik sípályán is magabiztosan tudja kamatoztatni.

A szakembereink által alkalmazott megfelelő kommunikációnak és helytálló oktatási programnak köszönhetően az elmúlt években többeknek volt lehetősége csapatunk által elsajátítani a sísportok technikáit és megtapasztalni a téli sportűzés örömeit.

Különösen fontos számunkra, hogy kiváló eredményeket értünk el a vakok és gyengén látók oktatásában, valamint pozitív visszajelzéseket kaptunk a hátrányos és megkülönböztetett helyzetű gyermekektől is. Mindemellett elmondható, hogy évről évre számtalan iskolai téli program kivitelezésében veszünk részt, ahol eddig az oktatások végére a diákok kivétel nélkül büszkén állíthatták magukról: megtanulták e nagyszerű sport alapvető metódusát.

Természetesen a fiatalok mellett szép számmal érkeznek hozzánk felnőttek is, hogy belekóstoljanak a téli sportok gyümölcseibe. Megszólításban eltérő kommunikáció és speciális tematika segítségével ennél a rétegnél is kimagasló sikereket tudhatunk magunk mögött tudásunk átadását illetően.

Idézet a Síoktatók Magyarországi Szövetségétől:

SMSZ – Síoktatók Magyarországi Szövetsége

Február 26. – „A Kékestető Sícentrumban (SMSZ Síoktatók) közreműködésével eddig egyedülálló program valósult meg. Gratulálunk a szervezőknek!”

Visszajelzések:

  • Kékestetőn öt napon át minőségi sífelszerelésekkel, profi síoktatással sajátították el gyermekeink az alpesi sí alapjait.
  • Köszönet a szociálisan legérzékenyebb, minden helyzetet remekül kezelni tudó síoktatókhoz szólván, bízom benne, hogy maradandó élményeket szereztünk számukra.
  • Köszönet a Kékestető Sícentrum minden olyan dolgozójának, aki segített a liftezés elsajátításában: azt hiszem, sokszor csaltunk mosolyt az arcokra.
  • Fárasztó, de gyönyörűséges napok vannak mögöttünk, melyek erőt adnak a mindennapokhoz köszönjük az élményeket.

Összeségében a sok köszönet és mosolygós arc, új és új lendülettel tölt fel minket oktatókat Kékestetőn. Ezért megújult erővel várunk mindenkit, hogy az elkövetkezendő szezonban is rengeteg havas élményt tudjunk biztosítani.

Remélhetőleg felkeltettük a figyelmedet, és bízunk benne, hogy kipróbálod ezt a nagyszerű havas téli sportot. Sőt elhozod a családodat is. Az oktatói programunk Nektek lett kitalálva. Mi szívesen megismernénk Titeket!

Te hová sorolnád magad?

Abszolút kezdő, újrakezdő

Még soha nem volt síléc a lábadon, vagy már nagyon régen. Teljesen elölről kell kezdened az oktatást.

Oktatási elemek: Ismerkedés a felszereléssel, lécek szállítása, ellenőrzése és annak helyes felcsatolása. Lépegető mozdulatok (lépcsőzés, halszálka) sík területen, játékos gyakorlatok. Talajról való felállás. Alpesi alaptartás. Egyenes siklás. Hóekecsúszásra rávezető gyakorlatok. Megállás. Alapvető szabályok ismertetése sí pályán FIS 10.

Középhaladó

Már az alapokat elsajátítottad és felvonót szeretnél használni ELŐSZÖR!

Oktatási elemek: Alpesi alaptartás. Hóekefordulók, hóekeív forgatással, terhelésváltással. Rézsútsiklás, rolózás. Játékos gyakorlatok az elsajátított elemekkel. Az oktatás első részben a kijelölt oktatópályán zajlik, majd biztonságos lécvezetés esetében a nagy pályán fejeződik be, ahol már a T vonószáras liftezés szabályaira is felkészülünk és gyakoroljuk. FIS 10 szabályok elméleti ismétlése.

Haladó

Biztonságosan használod a felvonót, és párhuzamos sílécvezetést szeretnél tanulni! Esetleg a Carving technikádon szeretnél csiszolni!

Ebben a kategóriában már a Déli pályán zajlik az oktatás, biztonságos lécvezetés mellett, hosszú ívek gyakorlása, támasztott lendület, dinamikus támasztott lendület elsajátítása, élenvezetés, stop lendület, és karcolt ívek gyakorlását értjük itt. De megfelelő képzést tudunk nyújtani a verseny kapuk közötti síelésről is. Alkalom szerint bucka és mélyhó síelésről. FIS 10 szabályok elméleti ismertetéséről itt sem feledkezünk meg.

Ha van felszerelésed, akkor azt hozd magaddal, kérésedre ellenőrizzük állapotát, szükség esetén tanácsot adunk szervizelési oldalról. Amennyiben nincs felszerelésed, akkor tudsz bérelni a helyszínen. Kifogástalan minőségű léceket és cipőket tudunk kínálni a Dynastar és a Lange jóvoltából.

 3-6 fő2 fő1 fő
1 óra (50 perc)4 000 Ft / fő6 000 Ft / fő12 000 Ft / fő
Fél nap (2x50 perc)6 000 Ft / fő8 000 Ft / fő16 000 Ft / fő
Egész nap (4x50 perc)8 500 Ft / fő13 000 Ft / fő26 000 Ft / fő

Iskolák és nagyobb csoportok oktatását, egyéni kedvezményekkel tudjuk biztosítani.

További információk és érdeklődés telefonon a +36 30 161 5133 számon.

Síoktatók figyelem!

Az idei szezonhoz oktatókat keresünk a Kékestető Síiskolába. Érdeklődni a +36 30 161 5133 telefonszámon lehet.

Miért jobb kölcsönözni, mint saját eszközt vásárolni?

Téli szezonban, ha a hegyek között töltjük a szabadidőnket, többnyire szóba jöhet egy kis síelés. Az emberek nagy része szeretné kipróbálni ezt a nagyszerű téli sportot. De sokan meghátrálnak az első gondolat után, amikor szembesülnek azzal a befektetési költséggel, amellyel fel lehet ruházkodni, továbbá felszerelést vásárolni. Természetesen, akik rendszeresen járnak síelni, azok többnyire saját sífelszereléssel rendelkeznek, de akik most lépnek először a pályára, vagy csak alkalmanként jutnak el síelni, azoknak a legjobb választás a síkölcsönzői szolgáltatások igénybevétele! A kölcsönzők korszerű és kifogástalan minőségű sport eszközöket tudnak már nyújtani napjainkban. Ezzel a döntéssel, nagyban kímélhetjük pénztárcánkat.

A Kékestetői síkölcsönzőben kiváló minőségű és folyamatosan ellenőrzött sífelszerelést lehet bérelni! A nálunk található sífelszerelések folyamatos szervízelésen mennek keresztül, ezért kifogástalan állapotban vannak a napi a téli igénybevételre. Ha a felszerelés megsérül, vagy egyéb probléma merül fel, azt azonnal megjavítjuk, vagy cseréljük. A kölcsönzött felszerelés birtokában már csak annyi a dolgunk van, hogy neki kell vágni a havas hegyoldalnak, és csak csúszni lefelé!

Kölcsönzői árak

Teljes felszerelés bérlése esetén

Teljes felszerelés

(síléc vagy snowboard, cipő, bot)
    
FelnőttGyermekOktatáshoz
Fél nap9.00 - 12.30-ig
13.00 - 16.30-ig
4 000 Ft3 000 Ft2 000 Ft
Egész nap9-00 - 16.30-ig6 000 Ft4 000 Ft4 000 Ft

A gyermek kedvezmény 140 cm léc magasságig vehető igénybe!

  Síléc vagy snowboardSí- vagy snowboard bakancsBukósisak vagy síbot
Fél nap9.00 - 12.30-ig
13.00 - 16.30-ig
2 500 Ft2 500 Ft500 Ft
Egész nap9-00 - 16.30-ig3 500 Ft3 500 Ft1 000 Ft

Bukósisak gyermekeknek 14 éves korig INGYENES!

Telefon: +36 30 161 5133